26 Αυγ 2009

Newsletter Αυγούστου 2009, Αριθμός Τεύχους: 9

Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε.:
Ψευδείς και ανυπόστατοι
οι ισχυρισμοί της Ε.Δ.Ε.Ε.

για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου

Με "ψευδείς και ανυπόστατους" ισχυρισμούς η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας ( Ε.Δ.Ε.Ε.) συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα και τους επαγγελματίες του κλάδου ολόκληρης της ελληνικής Περιφέρειας, με αφορμή την πρόσφατη δικαίωση της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος ( Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. ) από το Υφυπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο με έγγραφη διευκρινιστική επιστολή του Υφυπουργού κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα προς την Διεύθυνση Εποπτείας Μ.Μ.Ε., εντάσσει την Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στις δύο πιό αντιπροσωπευτικές ενώσεις διαφημιστικών εταιρειών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Ελλάδα, θέτοντας τέλος στην παρεμηνεία του Νόμου ( Π.Δ. 261/97) που λειτουργεί επί πολλά χρόνια σε βάρος της Ελληνικής Περιφέρειας και των 100 επιχειρήσεων Επικοινωνίας της Βορείου Ελλάδος.

Η Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. θεωρεί ότι ο Νόμος είναι σαφής ( Ν. 3688/8 Άρθρο 12 ) που αφορά τους διαγωνισμούς του Δημοσίου βάσει του Π.Δ. 261/1997, αλλά η Ε.Δ.Ε.Ε. παρά την διευκρινιστική επιστολή και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που ακολούθησε, συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα και τη λογική των 100 επιχειρήσεων του κλάδου της Βορ. Ελλάδος, που εκπροσωπεί εδώ και 44 χρόνια η Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε.
Η προσωπική επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε., δείχνει την λανθασμένη τακτική που ακολουθεί η ένωση της Αθήνας, που αντί να προσπαθήσει να τα "βρεί" με την ΕΕΔΕΒΕ ( γιατί περισσότερα μας ενώνουν - παρά μας χωρίζουν ) συνεχίζει να επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά με σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Δεν δυστάζει ακόμη ( η ΕΔΕΕ ) να προσβάλλει και τους θεσμούς (!) "πιέζοντας" μέχρι και τον Υφυπουργό Τύπου, με "ψευδείς και ανυπόστατες" ανακοινώσεις του τύπου "Ουδέποτε ο κ. Κων. Γκιουλέκας τοποθετήθηκε εγγράφως".

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. κ. Ντίνος Κωστόπουλος , μπροστά σε αυτήν την προκλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Ε. κ. Μαύρου σημειώνει : "Λυπούμαι ειλικρινά για την συνεχιζόμενη σε βάρος της Περιφέρειας ανάρμοστη συμπεριφορά της Ε.Δ.Ε.Ε. που εννοεί να μην θέλει να καταλάβει ότι η περίοδος των "κλειστών επαγγελμάτων" και των "ενώσεων του Αθηνοκεντρικού lobby" τελειώνει, προς περεταίρω ανάδειξη της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Κυβέρνηση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της "νέας εποχής" , θεσπίζουν νέα πλαίσια και Νόμους που στοχεύουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας. Αυτά μάλλον η Ε.Δ.Ε.Ε. δεν είναι σε θέση να τα καταλάβει ή ηθελημένα τα αγνοεί. Κατανοούμε την ταραχή της, από την δίκαιη εξέλιξη ενός θέματος που επί πολλά χρόνια μονοπωλούσε η Ε.Δ.Ε.Ε. και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η διευκρινιστική επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών, θέτει επιτέλους τ έ λ ο ς στην μονομερή και ανεξέλεκτη συμπεριφορά της Αθήνας, στο θέμα των διαγωνισμών του Δημοσίου. Η ανακοίνωση της Ε.Δ.Ε.Ε. είναι "ψευδής, αυθαίρετη, ανυπόστατη και αβάσιμη" καταλήγει ο πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. κ. Ντίνος Κωστόπουλος.

Επιπλέον, η Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. δεν είναι ένωση εταιριών και πολυεθνικών όπως η Ε.Δ.Ε.Ε., αλλά είναι το πρώτο και μοναδικό Αναγνωρισμένο Σωματείο του κλάδου στην Ελλάδα, που λειτουργεί ως συνδικαλιστικό όργανο. Εμείς οι επαγγελματίες της Επικοινωνίας από τη Βόρεια Ελλάδα μέλη της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. -με έδρα τη Θεσσαλονίκη από το 1965 - απασχολούμε σήμερα στις επιχειρήσεις μας πάνω από 600 εργαζόμενους και δίνουμε δουλειά σε δεκάδες άλλους συναφείς κλάδους, φορολογούμασθε και είμαστε συνεπείς προς τους Νόμους. Απαιτήσαμε να σταματήσει αυτή η παρωδία - παρερμηνεία του Νόμου - γιατί το αίτημά μας είναι δίκαιο και νόμιμο - και η φωνή μας επιτέλους εισακούσθηκε. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, με αφορμή την διευκρινιστική αυτή πρόταση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Υφυπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Κων. Γκιουλέκα, γιατί έρχεται να τακτοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα του κλάδου, σε μια περίοδο που όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου