22 Οκτ 2009

5η Bραδιά Επικοινωνίας 2009

Την τιμητική πλακέτα στον δημοσιογράφο - συγγραφέα και Υφυπουργό Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, απένειμε ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που τιμήθηκε για το δημοσιογραφικό και συγγραφικό του έργο, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Τσιότρας, ο Διοικητής Τροχαίας κ. Κωνσταντίνος Πλατσογιάννης, ο Διοικητής της Ν.Δ.Β.Ε. κ. Δημήτρης Τσαϊλάς, οι πρόξενοι Ελισάβετ Καστανάκη, Μιχάλης Γκιγκιλίνης και Άγις Κυνηγόπουλος, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Μαγκριώτης, πολλοί Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων και Επαγγελματικών οργανώσεων, επιχειρηματίες, σύμβουλοι και στελέχη επικοινωνίας μέλη της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. και πολλοί δημοσιογράφοι απ' όλα τα Μ.Μ.Ε. (Τύπος - Ραδιοφωνία - Τηλεόραση).

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. κ. Ντίνος Κωστόπουλος παρουσιάζοντας το έργο της Ένωσης στη χρονιά που πέρασε, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης της αγοράς, τονίζοντας ότι ήδη οι επιχειρήσεις της Επικοινωνίας στην Περιφέρεια βάλλονται ιδιαίτερα με πτώση του κύκλου εργασιών τους που ξεπερνά το 50% (!), αλλά και στο αίτημα του κλάδου για την απαλλαγή της επιβάρυνσης των διαφημίσεων από το Αγγελιόσημο, για τις τοπικές επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως αυτό ισχύει στους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει καταλυτικά για την υποβοήθηση όλων των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για την αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα οποία και αντανακλάται άμεσα η οικονομική κρίση. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό γεγονός, ότι η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος ύστερα από 44 χρόνια, απέκτησε επιτέλους τη δική της έδρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και στην παράλληλη δημιουργία του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού σωματείου "Επιμορφωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος" με κύριους άξονες δραστηριοποίησής του, το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Την τιμητική πλακέτα στον δημοσιογράφο - παρουσιαστή της τηλεόρασης Τέρενς Κουίκ παρέδωσαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνος Κωστόπουλος.

Στην "5η Βραδιά Επικοινωνίας" από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φέτος τιμήθηκαν, ο δημοσιογράφος - Συγγραφέας και σημερινός Υφυπουργός Τύπου & Μ.Μ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών Τέρενς Κουϊκ, ο δημοσιογράφος - Σύμβουλος Διοίκησης ΕΡΤ-3 κ. Γιώργος Φερέτης , ο δημοσιογράφος - Συγγραφέας κ. Χρίστος Ζαφείρης, ο παλιός εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας (ΕΡΤ-3) - Πρόξενος και Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Μελάθρου Θεσσαλονίκης κ. Άγις Κυνηγόπουλος και από τον χώρο των Μ.Μ.Ε της Περιφέρειας, τιμήθηκαν για την 40ετή προσφορά τους στην ενημέρωση και επικοινωνία, οι εκδότες της ιστορικής εφημερίδας «Σερραϊκό Θάρρος» Δημήτρης και Θανάσης Αραμπατζής.

Επίσης, από τον χώρο της Επικοινωνίας & Διαφήμισης τιμήθηκαν, ο παλιός διαφημιστής και επί σειρά ετών διευθυντής στη Θεσσαλονίκη της οικονομικής εφημερίδας «Ημερησία» κ. Αναστάσιος Βουτσικάκης και ο παλιός διαφημιστής κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης για την 50ετή προσφορά του στον τομέα του Outdoor στη Βόρεια Ελλάδα ("Διαφημίσεις Αλέξανδρος") . Tέλος, με το ειδικό βραβείο "Αλκης Στέας" τιμήθηκαν οι δημιουργοί: Γιάννης Πολυράκης (Δημιουργική δ/ε "Πολυπλάνο") και ο γνωστός σκιτσογράφος εφημερίδων - περιοδικών κ. Γιώργος Ακκοκαλίδης.
Την τιμητική πλακέτα στον δημοσιογράφο Γιώργο Φερέτη παρέδωσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Η "Βραδιά Επικοινωνίας" όπως κάθε χρόνο, ήταν και πάλι ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στην Επικοινωνία και Διαφήμιση.

Η φετινή διοργάνωση κατά κοινή εκτίμηση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, γεγονός που αντανακλά την σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο χώρο της Επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια.

4η Bραδιά Επικοινωνίας 2008

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο «Times» η φετινή «4η Βραδιά Επικοινωνίας», που οργάνωσε η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορ. Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, και με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των ανθρώπων της διαφήμισης και επικοινωνίας από τη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας επένειμε την τιμητική πλακέτα στον εκδότη - πρόεδρο της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, περιοδικά CLOSE UP & SUNDAY) και πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρο Μπακατσέλο, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορ. Ελλάδος κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Στην «4η Βραδιά Επικοινωνίας» οι διαφημιστές τίμησαν για την πολυετή, μεγάλη και ανεκτίμητη προσφορά του στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τον κ. Aλέξανδρο Μπακατσέλο (Εκδότη & ιδρυτή της Εκδοτικής Βορ. Ελλάδος και Πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), τον κ. Δημήτρη Ρίζο (Εκδότη της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΤΟΣ ΤΥΠΟΣ και δημοσιογράφο) που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας στην Αθήνα (την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του «Αδέσμευτου Τύπου» η δημοσιογράφος κ. Τούλα Κοντάκα-Φωτιάδη), τον κ. Γιάννη Κυριακίδη (τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ της εποχής μας) και τον κ. Λάζαρο - Φαίδωνα Λαζαρίδη (σκηνοθέτη - παραγωγό της ΕΤ-3).

Από τον χώρο της διαφήμισης η Ένωσή μας τίμησε μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα τον κ. Νίκο Τζοάννου (μέλος Δ.Σ. της ΕΔΒΕ από το 1965), τον κ. Νίκο Σγούτα (ζωγράφο διαφημιστή - Κινηματογραφικές Διαφημίσεις "Cine News" 1970) και τον κ. Γιάννη Αξελή (Διαφημίσεις "Το Βήμα" 1970), ενώ με το ειδικό βραβείο "Άλκης Στέας" τιμήθηκε φέτος το δημιουργικό γραφείο United Designers των Δ. Κολιαδήμα- Δ. Παπάζογλου, Γ. Φάσσα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΒΕ ΣΕ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ Βορ. Ελλάδος κ. Ντίνος Κωστόπουλος έκοψε και την πίτα των επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας, ανακοινώνοντας επίσημα ύστερα από απόφαση της Γεν. Συνέλευσης την μετονομασία της Ε.Δ.Ε.Β.Ε. σε Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορ. Ελλάδος, καθώς και την διεύρυνσή της με την εγγραφή νέων μελών επιχειρήσεων από τον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας (Δημιουργικά Γραφεία – Γραφίστες, Εταιρίες Υπαίθριας Διαφήμισης Outdoor, εταιρίες Ψηφιακών Εκτυπώσεων, Internet, Δημ. Σχέσεων).

Την τιμητική πλακέτα στον παλιό διαφημιστή κ. Γιάννη Αξελή παρέδωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΔΕΒΕ ο κ. Πασχάλης Κοκκινόπουλος και η κ. Μαριάννα Πάγκαλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας με τη σύζυγό του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος με τη σύζυγό του, οι βουλευτές κ.κ. Κων. Γκιουλέκας, Γιώργος Ορφανός, Απόστολος Τζιτζικώστας και Στέλιος Παπαθεμελής, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανάσαρος, εκ μέρους του Νομάρχη Θεσσαλονίκης ο Αντινομάρχης κ. Μιχ. Τζιόλας, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Anatolia κ. Richard Jackson, ο Γεν. Γραμματέας του ΥΜΑΘ κ. Λουκάς Ανανίκας, οι πολιτευτές κ.κ. Παναγ. Κοκκόρης και Κων. Μαργαρίτης, εκπρόσωποι απ΄ όλα τα ΜΜΕ (Τύπος – Ραδιοφωνία – Τηλεόραση), στελέχη και εργαζόμενοι στις Διαφημιστικές Εταιρίες και πολλοί επιχειρηματίες.

21 Οκτ 2009

3η Bραδιά Επικοινωνίας 2007

Μια βραδιά σε "άλλο τόνο" που οργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η Ένωση Διαφημιστών Βορ. Ελλάδος για 3η συνεχή χρονιά. - Η μόδα της MED «έβγαλε μάτια» αλλά και...υποσχέσεις για το καλοκαίρι που έρχεται. - Μια εκδήλωση που γίνεται θεσμός στη Θεσσαλονίκη και που αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους της επικοινωνίας, της διαφήμισης και των Μ.Μ.Ε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον κορυφαίο έλληνα δημοσιογράφο και πρόεδρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαο Μέρτζο, σημειώνοντας την μεγάλη και ανεκτίμητη για πολλές δεκαετίες προσφορά του στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Μακεδονία μας.


Θεσμός για την Θεσσαλονίκη, η 3η κατά σειρά διοργάνωση της ετήσιας "Βραδιάς Επικοινωνίας" που οργάνωσε η ΕΔΕΒΕ η Ένωση Διαφημιστών Βορείου Ελλάδος και που τίμησε σε μια εκπληκτική βραδιά για την πολυετή προσφορά τους, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης.

Στόχος της νέας Διοίκησης των Διαφημιστών είναι η προσέγγιση των ανθρώπων της επικοινωνίας και των ΜΜΕ σε "άλλο τόνο", σε μια βραδιά φιλική και ανθρώπινη, μακριά από το καθημερινό άγχος και που δίνει την ευκαιρία θα "θυμηθούμε" όλους εκείνους που ζούν και εργάζονται ανάμεσά μας επί σειρά ετών και που έχουν προσφέρει σημαντικά στον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας.


O αντιπρόεδρος των Δημοτικών Ωδείων Θεσσαλονίκης κ. Λάκης Ιωαννίδης απένειμε την τιμητική πλακέτα στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Επικοινωνιολόγο κ. Γιώργο Πιπερόπουλο. Στη φωτογραφία μαζί τους και ο κ. Ντίνος Κωστόπουλος.

Στη φετινή βραδιά, που πραγματοποιήθηκε στο κλάμπ "Omilos" από τον χώρο των Μ.Μ.Ε. τιμήθηκαν οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι Νίκος Μέρτζος, Αντώνης Κούρτης και Λευτέρης Κογκαλίδης, ο επικοινωνιολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, ο συγγραφέας και καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γιώργος Αναστασιάδης και ο παραγωγός και ιδρυτής του "Ράδιο Θεσσαλονίκη" κ. Λευτέρης Μαρόγλου.

Τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα - ποιητή Δημήτρη Βορεινό για την προσφορά του στη διαφήμιση από την κ. Αντιγόνη Λουμάκου.

Από τον χώρο της διαφήμισης, τιμήθηκαν οι παλιοί διαφημιστές μέλη της ΕΔΕΒΕ: Δημήτρης Βορεινός, Αθανάσιος Γισγάκης, Αντώνης Διαμαντής, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Aναστάσιος Πυλαρινός, Γιώργος Σερπεντζής και Γιώργος Ψαρέλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στον χαιρετισμό του είπε ότι η Ένωση Διαφημιστών Βορ. Ελλάδος είναι ένα ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι
της κοινωνίας της πόλης μας και συνεχάρει τον πρόεδρό της κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για τη δράση της ΕΔΕΒΕ έκανε και ο καθηγητής - επικοινωνιολόγος κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, που τόνισε χαρακτηριστικά ότι ένα μπράβο σε εκείνους που το αξίζουν είναι περίσσευμα καρδιάς και ψυχής. Ο δημοσιογράφος Νίκος Μέρτζος στο σχόλιό του ανέφερε ότι οι διαφημιστές ήταν πάντα οι αιμοδότες της δημοσιογραφίας.


Την τιμητική πλακέτα στον πιο αγαπημένο εκφωνητή μουσικών εκπομπών όλων των εποχών, δημοσιογράφο Λευτέρη Κογκαλίδη παρέδωσαν ο πρόξενος κ. Άγις Κυνηγόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Διαφημιστών Βορ. Ελλάδος κ. Ντίνος Κωστόπουλος.

Στην "Βραδιά Επικοινωνίας 2007" τα βλέματα όλων των προσκεκλημένων ήταν και στην "πρώτη" παρουσίαση της νέας εκπληκτικής κολλεξιόν μαγιό και εσωρούχων της MED International, του σχεδιαστή και designer Χρίστου Χατζηβασιλείου. Γνωστά top models παρουσίασαν στους διαφημιστές και στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, τη νέα μόδα μαγιό που έρχεται στις παραλίες το καλοκαίρι και όλοι συμφώνησαν ότι αξίζει να το περιμένουμε... Στην εκδήλωση "χορηγοί -υποστηρικτές" της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης ήταν μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις: ΟΠΑΠ Α.Ε., Infote A.E., Chivas Regal, Amstel - Heineken, HBH - PEPSI - Seven Up, BMW Aδαμίδης A.E., OPEL MotorStar του Ομίλου Γκιγκιλίνης, ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ Α.Ε., Mexil Σαρηκεχαγιάς, SYNCO A.E., Εκδόσεις Ζήτρος, Reprotime A.E., Electronica Gas A.E., CIBUS / Κατσέλης ΑΕΒΕ και Οινοποιητική Eυάγγελος Τσάνταλης Α.Ε.

20 Οκτ 2009

2η Bραδιά Επικοινωνίας 2006

ΗΤΑΝ μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση της Ένωσης Διαφημιστών Βορ. Ελλάδας (ΕΔΕΒΕ) γεμάτη τιμητικές βραβεύσεις, εκπλήξεις αλλά και συγκινήσεις Ήταν όλοι εκεί, οι άνθρωποι της επικοινωνίας, της διαφήμισης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στη 2η κατά σειρά «Βραδιά Επικοινωνίας» που η λάμψη της πέρασε σαν ένα μεγάλο κοσμικό γεγονός.

Η αξέχαστη, γλυκιά και αγαπημένη μας των δημοσίων σχέσεων Λίτσα Φωκίδου, μαζί με τον δημοσιογράφο - συγγραφέα και επί σειρά ετών διευθυντή της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Νίκο Βουργουτζή και τον Ντίνο Κωστόπουλο.

Τρεις επίσημοι προσκεκλημένοι που τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο της επικοινωνίας, παρά τον πολύ κακό καιρό, ήρθαν από την Αθήνα και η παρουσία τους ήταν πραγματικά συγκινητική, ζεστή, φιλική και ανθρώπινη. Ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης πήρε την τιμητική πλακέτα από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλο, για την εποχή που «έδρασε» επικοινωνιακά στη Θεσσαλονίκη με τη διαφημιστική εταιρία «RENTA». Ο σκηνοθέτης Λάκης Μιχαηλίδης, ο ηχολήπτης Ζαφείρης Χολέβας, οι δημοσιογράφοι Νίκος Βουργουτζής, Λίτσα Φωκίδου και Γιάννης Λογοθέτης, καθώς και ο στιχουργός – παραγωγός Νίκος Ελληναίος, ήταν οι τιμώμενοι φέτος από την ΕΔΕΒΕ, σε μια συγκινητική ζεστή ατμόσφαιρα.

Ήταν επίσης εκεί, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγ. Ψωμιάδης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μαγκριώτης, Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόξενος Άγις Κυνηγόπουλος, οι αντινομάρχες Πόπη Καλαϊτζή και Μιχάλης Τζιόλας, η αντιδήμαρχος Λίτσα Κολοβού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάκης Ιωαννίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Χάρης Αηδονόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος, ο οικονομολόγος Παναγ. Κοκκόρης, η πρόεδρος του BUSINESS WOMAN κ. Δήμητρα Τοιχομίδου, ο Γεν. Δ/ντής της Εκδοτικής Βορ. Ελλάδος κ. Αντώνης Κούρτης, ο εκδότης της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κ. Κώστας Ζουράρις, η εμπορική διευθύντρια του «Αγγελιοφόρου» κ. Νατάσσα Μπουντεράκου, η εμπορικός διευθυντής της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κ. Μένιος Κουμής, η υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κ. Μαρία Διαλυνά, πολλοί δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κων. Φωτιάδης.

1η Bραδιά Επικοινωνίας 2005

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διαφημιστικών Επιχειρήσεων Βορ. Ελλάδος (ΕΔΕΒΕ) οργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία στην αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, την 1η «Βραδιά Επικοινωνίας» με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους όλων των Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλονίκης, τα στελέχη και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις διαφήμισης και επκοινωνίας. Στην ίδια εκδήλωση κόπηκε και η βασιλόπιτα των μελών της ΕΔΕΒΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΒΕ Ντίνος Κωστόπουλος μαζί με τον βουλευτή και πρώην υπουργό κ. Στέλιο Παπαθεμελή και την αντιπρόεδρο κ. Αντιγόνη Λουμάκου, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον πρώην νομάρχη και Θεόδωρο Ασπασίδη για την προσφορά του στο χώρο της διαφήμισης 1950-60 με την ΑΔΕΛ Α.Ε.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΔΕΒΕ κ. Ντίνος Κωστόπουλος στον χαιρετισμό του μίλησε για τον άνεμο αισιοδοξίας που πνέει στην αναγεννημένη ΕΔΕΒΕ και την πρόθεσή της να παίξει έναν ρόλο δημιουργίας και πολιτισμού στη Βορ. Ελλάδα με πολλές μεγάλες διοργανώσεις στη νέα χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα Διοίκηση αναδεικνύοντας ένα νέο κοινωνικό πρόσωπο και ήθος, τίμησε για την πολυετή τους προσφορά τους παλιούς διαφημιστές : Άρη Κυλίτη της «ΗΧΩ», τον Θεόδωρο Ασπασίδη της «ΑΔΕΛ», τον Μιχάλη Κωτίδη της «TOP MANAGER» τον Γιάννη Βουδούρη της «NORBE» και τον αείμνηστο Βασίλη Λουμάκο της «ΟΜΝΙΑ», σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα που κέρδισε το χειροκρότημα και τα καλά σχόλια όλων των παρευρισκομένων.

Η «Βραδιά Επικοινωνίας» ήταν υπέροχη, είπαν οι περισσότεροι προσκεκλημένοι, δημοσιογράφοι, διαφημιστές και εκπρόσωποι της πολιτείας. Ήταν εκεί και οι βουλευτές κ.κ. Τάσος Σπηλιόπουλος, και Στ. Παπαθεμελής, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγ. Ψωμιάδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χάρης Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο πρόξενος κ. Άγις Κυνηγόπουλος, ο Διευθ. Σύμβουλος της HELEXPO κ. Θέμης Καρτσιώτης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ κ. Βασ. Γάκης, ο πρόεδρος του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Τόλης Βεϊζαδές κ.α.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης εμφανίσθηκαν, ένα καταπληκτικό τρίο με πανέμορφες κοπέλες με βιολιά και τσέλο, ο πιανίστας Βαγγέλης Τυμπώ και η μοναδική Anastasia και ο DJ Δημήτρης Ναϊσίδης που κράτησε το κέφι ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ντίνος Κωστόπουλος τα μέλη της ΕΔΕΒΕ έφθασαν σήμερα τις 40 διαφημιστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και στο πρόγραμμα ανάπτυξης για το 2005, συμπεριλαμβάνονται τρεις σημαντικές εκδηλώσεις.

Η επανέκδοση του «Οδηγού Επικοινωνίας και Διαφήμισης», η έκθεση των έργων του γραφίστα David Tartakover με θέμα «Φεστιβάλ κόμικς της ΒΑΒΕΛ - System + Error» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Βίλα Bianca στις 18 Μαρτίου σε συνεργασία με το Μουσείο Design Θεσσαλονίκης και η καθιέρωση από το προσεχές Φθινόπωρο, μιας νέας μεγάλης εκδήλωσης – θεσμός στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Βραβεία Χορηγιών 2005» στην οποία θα τιμώνται οι μεγάλοι χορηγοί του πολιτισμού της Βορ. Ελλάδος, καθώς και οι άνθρωποι της επικοινωνίας και των Μ.Μ.Ε. με τα ειδικά βραβεία «Άλκη Στέα» προς τιμήν του αξέχαστου Θεσσαλονικιού διαφημιστή – παρουσιαστή.

2 Οκτ 2009

Το "Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας" ξεκινά με έδρα τη Θεσσαλονίκη

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το Καταστατικό λειτουργίας του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» (Hellenic Communications Institute) που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος. Κύριοι άξονες προγράμματος και δραστηριότητας του νέου συλλόγου είναι, η Επιμόρφωση, ο Πολιτισμός, ο Εθελοντισμός, το Περιβάλλον και ο Άνθρωπος (κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά).

Σε μια εποχή που όλα τείνουν σε συρρίκνωση και υποβάθμιση λόγω της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, θέλει πολύ κουράγιο και έντονη προσπάθεια για την δημιουργία μιας κοινωνικής προσφοράς που ξεπερνά τα χρονικά όρια με στόχο την διαφύλαξη ιδεών και αξιών για το μέλλον. Με λίγα λόγια, αυτή η προσπάθεια των ανθρώπων της επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης, είναι άξια λόγου και σηματοδοτεί για την πόλη μας, ότι υπάρχουν ακόμη δυνατές φωνές που νοιάζονται και προσφέρουν για την ανάδειξη και ανάπτυξη των κοινών πολιτιστικών ιδεών και δράσεων, με παρεμβάσεις που συνάδουν με το κοινό αίσθημα ευθύνης. Όπως για παράδειγμα αυτή η πρόταση που κατατέθηκε το καλοκαίρι από την προσωρινή μας Διοίκηση στον ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να εξετάσει η αρμόδια Επιτροπή Ονοματοθεσίας, την μετονομασία της Πλατείας Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας (Πεδίον Άρεως!) που βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της Θεσσαλονίκης απέναντι από το νέο Δημαρχείο της πόλης, σε ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» μπορούν να εγγραφούν ως Τακτικά Μέλη του άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένη δράση και προσφορά, όχι μόνον από τον ευρύτερο χώρο της Επικοινωνίας, αλλά και από τους χώρους των Μ.Μ.Ε., της τέχνης, των γραμμάτων και της κοινωνικής προσφοράς.

Μέσα στους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού σωματείου είναι και η διεκδίκηση, προώθηση και προάσπιση γενικότερων θεμάτων της Ελληνικής πολιτείας, με στόχο το κοινό όφελος, τη διαφύλαξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών, την ανάπτυξη και ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και οι διοργανώσεις εκδηλώσεων και προγραμμάτων επικοινωνίας, πολιτισμού, εθελοντισμού, εκδηλώσεων και δράσεων για το περιβάλλον.

Η έδρα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» βρίσκεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕΒΕ Βασ. Όλγας & Μ. Μπότσαρη 11 (τηλ. 2310 812623).

Διαφήμιση και Επικοινωνία στη Βόρεια Ελλάδα ...


Κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση - λεύκωμα της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) με τίτλο " Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ & Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑ"
, με στόχο να ενημερώσει, να προβάλει και να αναδείξει την πολύ σημαντική δραστηριότητα της ΕΕΔΕΒΕ τα τελευταία χρόνια. Την πρώτη αυτή έκδοση της επικοινωνίας και διαφήμισης, χαιρετίζουν με θερμά λόγια οι Αρχές, πρόεδροι επιμελητηρίων, καθηγητές πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων της επικοινωνίας.

Στην ύλη του λευκώματος, παρουσιάζονται οι βραβεύσεις των ανθρώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των επιχειρήσεων διαφήμισης και επικοινωνίας των τελευταίων 5 ετών, οι "Βραδιές Επικοινωνίας" η πετυχημένη διοργάνωση - θεσμός της ΕΕΔΕΒΕ, τα ειδικά βραβεία "Άλκης Στέας" στους δημιουργικούς και γραφίστες, οι ημερίδες και τα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΕΕΔΕΒΕ, οι εκδηλώσεις και τα προγράμματα ανάπτυξης στον τομέα της διαφήμισης, οι νέες κατηγορίες επαγγελμάτων που εντάσσονται στην διευρυμένη ΕΕΔΕΒΕ, τα αιτήματα και οι επιδιώξεις του κλάδου της Επικοινωνίας, η κατάργηση του Αγγελιοσήμου στις τοπικές διαφημίσεις του Νομού Θεσσαλονίκης και η απόδωση ποσοστού 5% από το Αγγελιόσημο στους διαφημιστές για τη δημιουργία Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης, ένα ένθετο αφιέρωμα στις Διοικήσεις της ΕΕΔΕΒΕ από το 1965 έως σήμερα και τέλος, η αναγγελία της ίδρυσης του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που ξεκινά τη δραστηριότητά του από τον προσεχή Οκτώβριο, με κύριους άξονες δράσης την Επικοινωνία, την Επιμόρφωση, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο.

Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο ξεκίνημα της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος, για τον εορτασμό των 45 χρόνων δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς στο "επιχειρείν" της Βορείου Ελλάδος ( 1965 -2010 ). Η ΕΕΔΕΒΕ είναι η πρώτη ένωση του κλάδου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Με σεβασμό στους πρώτους "σκαπανείς" της διαφήμισης του χθές (Άλκη Στέα, Ναούμ Βοσνιάκο, Λάκη Μιχαηλίδη, Άρη Κυλίτη, Νίκη Παπαδοπούλου, Κώστα Παπαμαυρουδή κ.α.) και με πολλούς στόχους για το αύριο, αυτή η γιορτή των ανθρώπων της διαφήμισης, μπορεί να γίνει "Η Γιορτή της Επικοινωνίας" για όλους. Με την διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας.