5 Νοε 2010

Μεγάλη Έκθεση ξυλόγλυπτων εικόνων με θέμα "Αγιος Δημήτριος: O Πολιούχος και Προστάτης της Θεσσαλονίκης"

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος μαζί με τον Διοικητή της ΝΔΒΕ κ. Δημήτριο Τσαϊλά και τον ζωγράφο κ. Δημήτρη Γαρδικιώτη.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με την ευκαιρία του 3ήμερου εορτασμού της πόλης μας, οργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, μεγάλη έκθεση ξυλόγλυπτων εικόνων με θέμα "Άγιος Δημήτριος, ο Πολιούχος και Προστάτης της Θεσσαλονίκης" η οποία εγκαινιάσθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο κεντρικό φουαγιέ του νέου Δημαρχειακού Μεγάρου.

Ο διευθ. σύμβουλος της OPEL MOTORSTAR κ. Δημήτρης Γκιγκιλίνης με τις κυρίες Λίλλη Κωστοπούλου και Ρούλα Κοντού.

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε. κ. Ντίνος Κωστόπουλος μαζί με την κυρία Βιργινία Βιλδιρίδη, τον σύζυγό της Βασίλη Μπασιούδη και την κόρη της Θάνη Μπασιούδη – Βιλδιρίδη.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση ξυλόγλυπτων εικόνων - δημιουργιών των διακεκριμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζωγράφων Στεφανίας και Δημήτρη Γαρδικιώτη, που εργάζονται στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στην οποία παρουσιάζουν περισσότερα από 70 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του Αγίου Δημητρίου. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία των έργων των δημιουργών - καλλιτεχνών, πάνω σε κατεργασμένο ξύλο φλαμουριάς, αλλά και το έντονο βυζαντινό άρωμα της ζωγραφικής τους, δίνουν μια εντυπωσιακή τελική εικόνα σε όλα τα έργα που θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με την Πρόεδρο της UNESCO κ. Καίτη Τζιτζικώστα.


Το μέλος του Δ.Σ. του ΕΛ.Κ.Ε. και σύμβουλο επί νομικών θεμάτων κ. Αντώνης Γυφτόπουλος με τη σύζυγό του Ειρήνη, τον κ. Δημήτρη Γκιγκιλίνη και την κ. Ρούλα Κοντού.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρει τους δημιουργούς των έργων και το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας για την πρωτοβουλία του. Για την πραγματοποίηση της σημαντικότατης αυτής διοργάνωσης για την Θεσσαλονίκη, αλλά και για τον θεσμό της κορυφαίας γιορτής της πόλης του Αγίου Δημητρίου, το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης παρέθεσαν στη συνέχεια δεξίωση στην οποία παραβρέθηκαν ξεχωριστές προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης και πλήθος επισκεπτών. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Δήμαρχος Καππαδοκίας της Τουρκίας κ. Μουσταφά Ντουρσούν συνοδευόμενος από τον πρώην Νομάρχη και δημοτικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Ασπασίδη, η πρόεδρος της UNESCO κ. Καίτη Τζιτζικώστα, ο καθηγητής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μάκης Στεργίου, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης ο Διοικητής της ΝΔΒΕ κ. Δημήτρης Τσαϊλάς κ.α.

Ο πρώην Νομάρχης και δημοτικός σύμβουλος κ. Θόδωρος Ασπασίδης μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛ.Κ.Ε. κ. Ντίνο Κωστόπουλο συνοδεύουν τον δήμαρχο Καππαδοκίας της Τουρκίας κ. Μουσταφά Ντουρσού και τον αντιδήμαρχο Μ. Ερντογκάν.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 14 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της για το κοινό είναι 09:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00 καθημερινά.