30 Σεπ 2011

Κατάθεση Προτάσεων για τις Υπαίθριες Διαφημίσεις

Σύσκεψη φορέων στο Υπουργείο Εσωτερικών

Η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) συμμετείχε στην σύσκεψη του Υπουργείου Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στις 23/9/11 στην Αθήνα, στην οποία προσκλήθηκαν από την Ομάδα Διοίκησης Έργου της Γενικής Δ/νσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι ενδιαφερόμενοι φορείς και τα σωματεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς και υπομνήματα για την αναμόρφωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα που αφορά τις υπαίθριες διαφημίσεις εντός και εκτός αστικού περιβάλλοντος.

Εκ μέρους της ΕΕΔΕΒΕ στη σύσκεψη παρέστησαν, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ντίνος Κωστόπουλος και ο εκπρόσωπος του τομέα Υπαίθριων Διαφημίσεων και μέλος του Δ.Σ. κ. Θανάσης Κατσαβάκης, οι οποίοι μεταξύ άλλων τόνισαν την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης που να προστατεύει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, δίνοντας το 30% των χώρων εκμετάλλευσης των υπαίθριων διαφημίσεων σε αυτές. Προτάθηκε επίσης, η σύσταση Ανεξάρτητης Εποπτεύουσας Αρχής για τις Υπαίθριες διαφημίσεις με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων της πολιτείας και των αντιπροσωπευτικών φορέων του κλάδου, η οποία θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη με την επιβολή ενός εννιαίου τέλους 5% σε όλη την επικράτεια, με σκοπό την πάταξη της παράνομης διαφήμισης και την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου σε συνεργασία με τους Ο.Τ.Α.

8 Σεπ 2011

Προτάσεις για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και προβολής του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υπέβαλε η ΕΕΔΕΒΕ

Η προσεχής διοργάνωση του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 4 έως 13 Νοεμβρίου 2011 για μια ακόμη χρονιά αποτελεί μέγα και σημαντικότατο πολιτιστικό γεγονός και αναμένεται από τους Θεσσαλονικείς με ανάλογο ενδιαφέρον. Διαπίστωσή μας είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπολείπεται και υστερεί επικοινωνιακά, δίχνοντας κάπως "κουρασμένο" και "άχρωμο", ενώ θα περίμενε κανείς η γιορτή αυτή της 7ης τέχνης στην πόλη μας να είναι μια διαρκώς αναβαθμισμένη και λαμπερή εικόνα, με "φρέσκιες ιδέες" αλλά και με δυναμισμό, χαρίζοντας στην περίοδο αυτή στην καθημερινότητα της πόλης μια διαφορετική και καλύτερη όψη. Στον τομέα της επικοινωνίας δεν χωρούν οι...δικαιολογίες του τύπου ότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία κονδύλια για ιδέες. Η πόλη έχει και άφθονο δυναμικό στον τομέα της γραφιστικής και στον τομέα της διαφήμισης και στον τομέα των δημιουργών και της επικοινωνίας. Η Ένωσή μας που ζεί και εργάζεται με πολλή αγάπη για τον τόπο μας από το 1965, θέτει στη διάθεσή σας για την προσεχή διοργάνωση του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όλες τις επιχειρήσεις - μέλη της, έτσι ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει στο κομάτι της επικοινωνίας να είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την διοργάνωση.

Σεμινάρια κατάρτισης ΟΑΕΔ / ΛΑΕΚ 1-25 στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕΒΕ

Εντός του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου αρχίζουν στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕΒΕ τα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ 1-25 των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μέλη της Ένωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 2310-402569 κατά τις ώρες 09:00 - 15:00.

Εγγραφή στον κατάλογο της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

Πρόσκληση για την εγγραφή σε κατάλογο παρεχόντων υπηρεσίες Δημοσιότητας & προβολής προς την Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΑΑΠ)

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Μητροπόλεως 3 Σύνταγμα, κ. Εύη Παναγιωτακοπούλου, (τηλ.: 210 3256456, e-mail: pd@mnec.gr)

Όχι στο κλείσιμο του 9,58 FM της ΕΡΤ3

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση των μέτρων για την μείωση δαπανών της Δημόσιας Διοίκησης λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος διαμμαρτύρεται για την απόφαση που προαναγγέλει το κλείσιμο του μοναδικού ραδιοφωνικού σταθμού του πολιτισμού του 9,58 fm της ΕΡΤ3.

Η ΕΕΔΕΒΕ συμπαραστέκεται στους εργαζομένους στον 9,58 fm και θεωρεί άδικη την απόφαση αυτή, που θέτει σε κίνδυνο τις επί 18 χρόνια προσπάθειες των ανθρώπων της ΕΡΤ3 για την δημιουργία ενός ραδιοφώνου για τα γράμματα, την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ευχόμαστε το δυνατόν συντομότερα η απόφαση αυτή να ανατραπεί γιατί μας γυρίζει πίσω πολλά χρόνια. Σε μια εποχή που ο πολιτισμός και η επιμόρφωση αποτελούν πρώτη ανάγκη ειδικά για τη νεολαία μας, η δημόσια ραδιοφωνία έχει επιβεβλημένα και καθήκον και προορισμό, να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι Θεσσαλονικείς και οι Βορειοελλαδίτες λένε "ΟΧΙ στο κλείσιμο του 9,58 fm".

Να σταματήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αποξηλώνει τις ενδεικτικές επιγραφές των επιχειρήσεων της πόλης ζητούν ΒΕΘ και ΕΕΔΕΒΕ

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ। Π. Παπαδόπουλο εκ μέρους όλων των μελών της ΕΕΔΕΒΕ για την δυναμική παρέμβασή του στο θέμα της αποξήλωσης των ενδεικτικών επιγραφών των επιχειρήσεων της πόλης που στεγάζονται σε ορόφους εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ΕΕΔΕΒΕ πρώτη κατείγγειλε το ζήτημα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και το κοινοποίησε σε όλα τα Επιμελητήρια και στον Εμπορικό Σύλλογο - μα κανείς δεν έδειξε το θάρρος να κάνει κάτι παρά τις 100άδες διαμμαρτυριών των μελών τους!


Παράλληλα, το ΒΕΘ καλεί τον Δήμο να ασχολυθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης (μεταξύ άλλων το παρεμπόριο, ελλιπής καθαριότητα και ανυπαρξία συγκεκριμένου πλαισίου για τα τραπεζοκαθίσματα). Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Π. Παπαδόπουλος προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη "ο Δήμος επιδεικνύει τεράστια εμμονή με το θέμα της αφαίρεσης των ενδεικτικών επιγραφών που δηλώνουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων που είναι τοποθετημένες στις όψεις των κτιρίων όπου στεγάζονται!.. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα προκαλώντας τους ένα ακόμη πρόβλημα εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης. Το ΒΕΘ γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων από τα μέλη του τα οποία δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε ένα ακόμη κόστος, ενώ παράλληλα διαμμαρτύρονται ότι με την αποξήλωση των εν λόγω επιγραφών, χάνουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα έναντι άλλων συναδέλφων τους, που βρίσκονται στο ισόγειο, καθώς δεν θα μπορούν να γνωστοποιούν πλέον τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και τις επωνυμίες τους."

Και 2ο επιδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΕΔΕΒΕ με θέμα κατάρτισης "Social Media - Κοινωνική δικτύωση και πολυμέσα επικοινωνίας

Η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων ενέκρινε και δεύτερο επιμορφωτικό επιδοτούμενο σεμινάριο κατάρτισης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μέλη της ΕΕΔΕΒΕ στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΑΕΔ/ ΛΑΕΚ 1-25 σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1755 και εγκρίθηκε με την υπ' αριθ. 168/18.1.11 απόφαση του ΟΑΕΔ.

Θέμα του σεμιναρίου διάρκειας 40 ωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις της Ένωσης (Βασ. Όλγας και Μ. Μπότσαρη 11) στη Θεσσαλονίκη είναι " SOCIAL MEDIA - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ". Πληροφορίες στο 2310 - 812623.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να βοηθήσει στην επιχειρηματικότητα της τοπικής μας αγοράς

Παρέμβαση στον διαγωνισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για την μίσθωση των στεγάστρων του ΟΑΣΘ έκανε η ΕΕΔΕΒΕ ύστερα από πρόταση των επιχειρήσεων μελών της του Τομέα Υπαίθριων Διαφημίσεων. Σκοπός της παρέμβασης είναι η διασφάλιση των τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου, που η εν λόγω διακύρηξη του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν προβλέπει, με αποτέλεσμα και πάλι το Μέσο να αποτελεί προνόμοιο των διαφημιστικών εταιριών της Αθήνας. Όπως τονίζεται στην επιστολή της ΕΕΔΕΒΕ η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι υποχρέωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ειδικά τώρα που η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.

Στην ίδια παρέμβαση, η ΕΕΔΕΒΕ προτείνει εναλλακτικά και την διαχείριση των διαφημίσεων των στεγάστρων του ΟΑΣΘ μέσω της Δημοτικής Επιχείρισης ΔΕΠΘΕ με την συνδρομή της Ένωσης έστι ώστε και η κακή εικόνα της εγκατάληψης που υπάρχει τώρα να σταματήσει και παράλληλα τα έσοδα του Δήμου να αυξηθούν.

Την παρέμβασή της αυτή η ΕΕΔΕΒΕ την κοινοποίησε σε όλα τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Εμπόρων Θεσσαλονίκης και αναμένεται η απάντηση του Δήμου.

Συμμετοχή της ΕΕΔΕΒΕ στην ομάδα διοίκησης έργου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις υπαίθριες διαφημίσεις

Με επείγουσα πρόσκλησή του το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά από την ΕΕΔΕΒΕ την υποβολή απόψεων - προτάσεων για την εξέταση και αξιολόγηση των βασικών νομοθετικών και κοανονιστικών ρυθμίσεων που αφορούν την υπαίθρια διαφήμιση. Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Ομάδας Διοίκησης Έργου στην οποία ανατέθηκε η κατάρτιση προτάσεων του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις υπαίθριες διαφημίσεις στην Ελλάδα, η ΕΕΔΕΒΕ θα κληθεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της. Η έγγραφη υποβολή των προτάσεών μας θα υποβληθεί στην ΟΔΕ έως τις 12/7/2011.

Τεχνικές πωλήσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης - Κώδικας συμπεριφοράς στελεχών - Τεχνικές επικοινωνίας με τους πελάτες

EΓΚΡΙΘΗΚΕ από την ΕΕΔΕ η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ΛΑΕΚ 1-25 ύστερα από απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4201/10 των επιδοτούμενων σεμιναρίων κατάρτησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις επικοινωνίας και διαφήμισης που είναι μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορ. Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ).

Τα σεμινάρια αναμένεται να ξεκινήσουν στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕΒΕ (Βασ. Όλγας και Μ. Μπότσαρη 11) σύντομα και το θέμα κατάρτισης των εργαζομένων είναι "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ" συνολικής διάρκειας 40 ωρών.

Μετά το πέρας των σεμιναρίων οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν σχετική Βεβαίωση Κατάρτισης για το βιογραφικό τους.

Η ΕΕΔΕΒΕ σε δύο προγράμματα interreg διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας

Κατατέθηκε επιτυχώς η πρόταση προγράμματος FLEXIMARKET της ΕΕΔΕΒΕ στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδος - Βουλγαρίας 2009 - 2013 (ΙΝTERREG) με leander του προγράμματος της ΕΕΔΕΒΕ και partners την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διοίκηση Μπλακόεβρατ Βουλγαρίας και το Πανεπιστήμιο Μαρκετινγκ της Βουλγαρίας. Η έγκριση του προτεινόμενου προγράμματος της ΕΕΔΕΒΕ αναμένεται το αργότερο μέχρι 30/11/11.

Παράλληλα, η ΕΕΔΕΒΕ συμμετέχει ως partner και σε ένα ακόμη πρόγραμμα INTERREG με leander το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα την επιχειρηματική ανάπτυξη μεταξύ Ελλάδος - Βουλγαρίας, πρόταση η οποία κατατέθηκε και αυτή επιτυχώς.