2 Οκτ 2012

Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης



Στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με διάφορους κρατικούς και λοιπούς φορείς της πόλης, προκειμένου η Ομοσπονδία να ενημερώνεται για το επιτελούμενο στην Θεσσαλονίκη έργο προς τον σκοπό της αναπτυξιακής και οικονομικής της αναβάθμισης, η γνωμοδοτική επιτροπή τουρισμού της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Μανδρίνο, επισκέφθηκε στις 28/09/2012 τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κ. Στυλιανό Αγγελούδη.


Η επιτροπή είχε μακρά συνομιλία μαζί του για ζητήματα που απασχολούν τον οργανισμό καθώς και για τουριστικά και λοιπά θέματα, με σκοπό την ανάκαμψη της τουριστικής ζωής της πόλης, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει το επίκεντρο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στην Μεσόγειο.

Ιδιαίτερα χαροποίησε το γεγονός της μεγάλης επιτυχίας του Προέδρου του Ο.Λ.Θ. στο θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού της πόλης μέσω της κρουαζιέρας, που άρχισε να υλοποιείται και παρουσιάζει μεγάλη δυναμική ως προς την αναθέρμανση της εμπορικής κίνησης της πόλης που, λόγω της κρίσης, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Τα κρουαζιερόπλοια που θα επισκέπτονται πλέον την Θεσσαλονίκη θα παραμένουν για ένα 24ωρο τουλάχιστον στην πόλη – αντί του 8ώρου που ήταν πριν – και έτσι θα παρέχεται η δυνατότητα στους ξένους τουρίστες να επισκέπτονται τα καταστήματα και με την άνεσή τους να κάνουν τις αγορές τους.

Ο Πρόεδρος, κ. Μανδρίνος, και τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής τουρισμού της Ομοσπονδίας ευχήθηκαν στον Πρόεδρο του Ο.Λ.Θ. να πραγματοποιήσει και τις λοιπές του επιδιώξεις για την αναβάθμιση του λιμανιού, που μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναθέρμανση της αγοράς, από την οποία και επιδιώκεται η απόκτηση της αναγκαίας ρευστότητας, για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου