20 Οκτ 2010

Μεγάλη Έκθεση ξυλόγλυπτων εικόνων με θέμα "Αγιος Δημήτριος: O Πολιούχος και Προστάτης της Θεσσαλονίκης"


Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με την ευκαιρία του 3ήμερου εορτασμού της πόλης μας, οργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, μεγάλη έκθεση ξυλόγλυπτων εικόνων με θέμα "Άγιος Δημήτριος, ο Πολιούχος και Προστάτης της Θεσσαλονίκης" η οποία θα εγκαινιασθεί την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, στις 7 το απόγευμα, στο κεντρικό φουαγιέ του νέου Δημαρχειακού Μεγάρου.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση ξυλόγλυπτων εικόνων - δημιουργιών των διακεκριμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζωγράφων Στεφανίας και Δημήτρη Γαρδικιώτη, που εργάζονται το Στρατώνι Χαλκιδικής και που θα παρουσιάσουν 70 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του Αγίου Δημητρίου. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία των έργων των δημιουργών, πάνω σε κατεργασμένα ξύλα ελιάς και καστανιάς και το έντονο βυζαντινό άρωμα της ζωγραφικής τους, δίνουν μια εντυπωσιακή τελική εικόνα σε όλα τα έργα που θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Για την πραγματοποίηση της σημαντικότατης αυτής διοργάνωσης για την Θεσσαλονίκη, αλλά και για τον θεσμό της κορυφαίας γιορτής της πόλης του Αγίου Δημητρίου, το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα εκδόσει σειρά αναμνηστικών καρτών με τα κυριότερα έργα των δημιουργών. Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Η διάρκεια της λειτουργίας της έκθεσης είναι μέχρι 14 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της για το κοινό είναι 09:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00 καθημερινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου