1 Δεκ 2010

45 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


H Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) γιορτάζει τα 45 χρόνια της Επικοινωνίας και της Διαφήμισης στην Ελλάδα (1965 - 2010). H Θεσσαλονίκη πρωτοπόρος και στον τομέα αυτόν, ίδρυσε το 1965 το πρώτο Aναγνωρισμένο από το Κράτος σωματείο του κλάδου στην Ελλάδα. Χάρη στην πρωτοβουλία και τη γνώση των πρώτων “σκαπανέων” της Διαφήμισης (Άλκης Στέας, Άρης Κυλίτης, Λάκης Μιχαηλίδης, Ναούμ Βοσνιάκος, Θεόδωρος Ασπασίδης, Κώστας Παπαμαυρουδής, Νίκος Τζοάννου, Γιώργος Βαλιάνος και Νίκη Παπαδοπούλου - η πρώτη γυναίκα διαφημίστρια στην Ελλάδα, κ.ά.) σε μια Θεσσαλονίκη τότε αναπτυσσόμενη βιομηχανικά, εμπορικά και καινοτόμα για την εποχή.

Με σεβασμό στους συναδέλφους του χθές και με στόχους για το αύριο, αυτή η επετειακή εκδήλωση των 45 χρόνων σκοπό έχει να τιμήσει όλους εκείνους που πραγματικά προσέφεραν μέσα από την Επικοινωνία, στην ανάπτυξη και προαγωγή της επιχειρηματικότητας του τόπου μας. Στην εκδήλωση “45 χρόνια Διαφήμισης και Επικοινωνίας στην Ελλάδα” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 3), με κεντρικό ομιλητή τον πρώτο Γενικό Γραμματέα της ΕΔΒΕ κ. Θεόδωρο Ασπασίδη, θα τιμηθούν για την πολυετή ανεκτίμητη προσφορά τους στο χώρο της Επικοινωνίας οι:

Άλκης Στέας: Ιδρυτής του πρώτου αναγνωρισμένου σωματείου του κλάδου της διαφήμισης
στην Ελλάδα, το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Εκφωνητής και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Ιδρυτής της ιστορικής “ΗΧΩ Διαφημιστική”. Επί σειρά ετών μέλος της Oργανωτικής Eπιτροπής και παρουσιαστής του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ “Πατρινό Καρναβάλι”.

Μάνος Ιατρίδης: Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου
Δυναμικού. Επί 25 χρόνια σε Ανώτερες Διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων. Οργάνωσε τη λειτουργία του πρώτου σταθμού τηλεόρασης στην Ελλάδα (1960). Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων και επί 18 χρόνια Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του Τεχνικού Μουσείου.

Νίκος Μπιλιλής: Ο σκηνοθέτης - κινηματογραφιστής των επικαίρων στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60. Το σημαντικότατο αρχείο του αποτελεί παρακαταθήκη για τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση. Με τον φακό του κατέγραψε περισσότερες από πέντε δεκαετίες, γεγονότα από την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική ζωή του τόπου
μας, αλλά και τις πρώτες διαφημίσεις στη δεκαετία του ’60.

Θεόδωρος Ασπασίδης: Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πρώην Νομάρχης Καβάλας και Φλώρινας. Δημοτικός Σύμβουλος, επί 24 χρόνια Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Διετέλεσε ο πρώτος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Διαφημιστών Βορείου Ελλάδος (1965). Η προσφορά του μέσω της τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρεται και στον τομέα
του πολιτισμού και της ανάδειξης της Μακεδονίας και της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου