28 Αυγ 2009

Η Τουριστική προ(σ)βολή της Θεσσαλονίκης!






Γράφει ο Ντίνος Κωστόπουλος,
Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων
Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος.


ΦΕΤΟΣ
το καλοκαίρι ως αντιπρόσωπος του ΒΒΝ στην Ελλάδα (Business Balkan News) αντί για διακοπές, είπα να επισκεφθώ τρεις πρωτεύουσες της Ν/Α Ευρώπης – των Βαλκανίων δηλαδή…Πήγα στη Σόφια και στην πιο κεντρική πλατεία της ένα μεγάλο poster διαφήμιζε τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση. Μετά πήγα στο Βουκουρέστι, εκεί σε ένα άλλο poster διαφήμιζε την πλατεία Αριστοτέλους με τα νεανικά της καφέ. Όσπου έφθασα στην Κωνσταντινούπολη και στην πλατεία Ταξίμ. Είδα κι εκεί ένα poster που διαφήμιζε τη Θεσσαλονίκη με τις γραφικές ψαροταβέρνες της Νέας Κρήνης!

Αστειεύομαι…Τίποτε απ΄ όλα αυτά που διαβάσατε πιο πάνω δεν είναι αληθινά!
Ή μάλλον, θα μπορούσε να ήταν αληθινά, αν πραγματικά λειτουργούσε ποτέ ο περίφημος Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε εδώ και 3-4 χρόνια από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης !

Έτσι η προβολή της Θεσσαλονίκης έμεινε ένα «όνειρο θερινής νυκτός» και όλοι οι συνεπικουρούμενοι φορείς που συμμετείχαν στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής της, απλά μόνον συνεδριάζουν. Τελευταία μάλιστα αποχώρησαν ορισμένοι γιατί «ένιωσαν» ότι είναι μάταιη η συμμετοχή τους! Κι έτσι, η προβολή έγινε «προσβολή», προς δόξαν εκείνων που λένε ότι η «πόλις κοιμάται» και κανείς δεν κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό…

Θέλετε να μάθετε και το πιο εντυπωσιακό; Στον εν λόγω Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Νομού Θεσσαλονίκης, δεν κλήθηκε ποτέ να συμμετάσχει ούτε ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας, που είναι και η καθ΄ ην αρμόδια επί του θέματος και που θα έδινε γρήγορες, πρακτικές και εφαρμόσιμες ιδέες και ενέργειες προς όφελος της Θεσσαλονίκης. Ακόμη περιμένει απαντήσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕΒΕ για την «παράληψη» αυτή του Οργανισμού στην σχετική επιστολή του από τον περασμένο χειμώνα!

Τι λέτε για όλα αυτά κύριε Νομάρχα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου