29 Μαρ 2010

Η Ένωση Επιχειρήσεων Επικοινωνίας & Διαφήμισης Βορ. Ελλάδος ζητά

Το 30% των δαπανών επικοινωνίας του Δημοσίου να αποδίδεται στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας

- Μέτρο που θα συμβάλει άμεσα στην ενίσχυση και ανάπτυξη των τοπικών αγορών.
- Γιατί όλα τα μεγάλα κονδύλια διαφημίσεων των Οργανισμών του Δημοσίου καταλήγουν στην Αθήνα. - Ζητείται η παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε.) καλεί τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να παρέμβει άμεσα στους διαγωνισμούς του Δημοσίου και των Οργανισμών, που με "φωτογραφικές διατάξεις" στις προκηρύξεις τους, οδηγούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στις διαφημιστικές εταιρίες της Αθήνας, αποκλείοντας τις επιχειρήσεις επικοινωνίας της Ελληνικής Περιφέρειας, με αποτέλεσμα την απομόνωση των τοπικών αγορών.

Κοινωνούς της απαράδεκτης αυτής κατάστασης κάνει η Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε., την Υπουργό Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μάρκο Μπόλαρη, την Υφυπουργό Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, τον Υφυπουργό της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας κ. Γιώργο Πετρουλάκη και τους προέδρους όλων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης ζητώντας με την παρέμβασή τους να συμβάλλουν στην διαφάνεια και εξυγίανση των διαγωνισμών με την προσθήκη τροποποιητικής εγκυκλίου, με την οποία θα υποχρεώνονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διαχωρίζουν ένα ποσοστό 30% της δαπάνης επικοινωνίας των Οργανισμών υπέρ της Ελληνικής Περιφέρειας, με διαχειριστές τις τοπικές επιχειρήσεις επικοινωνίας και όχι της Αθήνας. Το μέτρο αυτό, θα συμβάλλει άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. κ. Ντίνος Κωστόπουλος στην παρέμβασή του κάνει έκκληση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και αναφέρει: "Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επίπονες προσπάθειές σας, για αναθεώρηση όλων εκείνων των "κακώς κείμενων" της εθνικής μας οικονομίας, που δυστυχώς μας οδήγησαν ως χώρα σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο. Στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει ο τόπος μας, πιστεύουμε ότι προσωπική σας πρόθεση είναι να θέσετε τις προτεραιότητες εκείνες, που θα αναδείξουν μέσα από δίκαιες διαδικασίες, άμεσα ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την οικονομία μας, δηλαδή ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων και του "επιχειρείν" στην Ελλάδα.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις αυτή τη χρονική στιγμή, περνούν πραγματικά πολύ δύσκολες ώρες, οι οποίες είναι εντονότερες και σκληρότερες για τις επιχειρήσεις στην Ελληνική Περιφέρεια. Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει τεράστια ζημία, αφού η πτώση στον τζίρο το 2009 άγγιξε το 50% σε πολλές επιχειρήσεις επικοινωνίας, με απρόβλεπτες συνέπειες στο 2010. Με αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθημερινά, δίνοντας την συγκατάθεσή μας στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, γιατί ελπίζουμε ότι είναι αναγκαίο να υποβληθούμε όλοι μας σε θυσίες για το καλό της χώρας μας. Όμως τα οικονομικά περιθώρια όλων μας, στενεύουν και είναι άγνωστο πόσες ακόμη μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας θα αντέξουν μέσα στο 2010 και πόσες από αυτές θα μπορέσουν να συνεχίσουν στο 2011.

Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την Κυβέρνηση με κατεύθυνση την ανάπτυξη και την υποβοήθηση της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας, που ήταν και είναι πάντα ο αιμοδότης της εθνικής μας οικονομίας. Πρέπει κάποιος επιτέλους, να σταματήσει τον κατήφορο που βιώνουν εδώ και χρόνια όλες οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις εξ αιτίας των μεγάλων συμφερόντων, αλλά και εξ αιτίας της ατολμίας των πολιτικών υπευθύνων, που δεν θέλουν να δώσουν με πράξεις μια ανάσα επιτέλους στην Ελληνική Περιφέρεια.

Μέσα σε αυτήν την οικονομική καταιγίδα των εξαγγελιών σας, για περιστολή δαπανών στον δημόσιο τομέα, για την αύξηση της φορολογίας, για την περικοπή μισθών και επιδομάτων, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κλπ. δεν μπορεί να "γίνεται πάρτυ εκατομμύριων ευρώ για την διαφήμιση" - δεν μπορεί ακόμη κάποιοι οργανισμοί του Δημοσίου με τις πράξεις τους να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Διαβάζουμε λοιπόν, στις εφημερίδες ότι στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για την επικοινωνιακή προβολή του, θα δαπανηθούν 130 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και ότι "ερίζουν" μεταξύ τους αυτοί που διεκδικούν τον μεγάλο λογαριασμό, προτάσσοντας "κομματικές προσδέσεις", "προσωπικές" σχέσεις, "φιλικές" συμφωνίες και "ανταποδοτικές" συνεργασίες!

Σε άλλο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι προκηρύχθηκε το spec προβολής του ΟΤΕ για 72 εκατομμύρια ευρώ και ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό πρέπει να είναι μόνον μέλη της ΕΔΕΕ (αποκλείοντας παράνομα τη συμμετοχή επιχειρήσεων άλλης Ένωσης!) και ότι ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει απαραίτητα τζίρο όχι μικρότερο των 40 εκατομ. ευρώ!( δηλαδή, τα 72 εκατομμύρια θα πάνε με αυτόν τον "φωτογραφικό τρόπο" σε ορισμένους εξ αρχής!).

Φοβερά και τρομερά πράγματα!.. Έτσι φθάσαμε στην καταστροφή κύριε Υπουργέ, με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, που οδήγησαν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση ε κ τ ό ς ανάπτυξης και υπέρ των μεγάλων που διαρκώς επιζητούν όλο και περισσότερα. Να γιατί, δεν εφαρμόσθηκε ποτέ στην Ελλάδα, η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα ενισχυθεί η Περιφέρεια. Γιατί όλα τα χρήματα με τη μεθόδευση των εκάστοτε διαγωνισμών του Δημοσίου, πάνε πάντα στις ίδιες τσέπες. Αυτό το κακό που συμβαίνει στην Ελλάδα, πρέπει να πάρει κάποτε τέλος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας από τον χώρο της Επικοινωνίας, που εκπροσωπούνται νόμιμα από το 1965 μόνον από την Ένωσή μας, διεκδικούν το 30% όλων των διαγωνισμών προβολής του δημοσίου και των οργανισμών του δημοσίου, να δίδεται στην Περιφέρεια μέσω των επιχειρήσεων επικοινωνίας που δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Ζητάμε κύριε Υπουργέ, να αφουγκρασθείτε την αγωνία μας - την αγανάκτησή μας και να κάνετε άμεση παρέμβαση στο θέμα. Για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για πρώτη φορά, υπέρ των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου