11 Μαρ 2010

Λαμπερή «Βραδιά Επικοινωνίας» και βραβεύσεων στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνος Κωστόπουλος μαζί με το Γεν. Δ/ντή της ΕΒΕ κ. Τάσο Κυριακίδη, την υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Λήδα Παπαδοπούλου και τον κ. Ρούλη Εδιάρογλου της PROLINE.

- Τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στον χώρο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.- Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη διαφήμιση και την επικοινωνία αναφέρθηκε στο πλαίσιο της «6ης Βραδιάς Επικοινωνίας» ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος κ. Ντίνος Κωστόπουλος υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος στη χρονιά που πέρασε είχε δραματική πτώση 40% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Ο διοικητής της Ν.Δ.Β.Ε. κ. Δημήτρης Τσαϊλάς μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο και τον πρόξενο κ. Άγι Κυνηγόπουλο.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο "Ρorto Palace" την «6η Βραδιά Επικοινωνίας» εκδήλωση - θεσμό στην οποία όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται και οι καθιερωμένες Τιμητικές Βραβεύσεις δημοσιογράφων εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ανθρώπων της επικοινωνίας, που επί σειρά ετών προσέφεραν σημαντικό έργο στον χώρο.

Την τιμητική πλακέτα στο σκηνοθέτη Κώστα Εφραιμίδη παρέδωσαν ο βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕΒΕ κα Μαριάννα Πάγκαλου.

«Είναι καιρός να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, με έργο και δράσεις που θα αναδείξουν το δυναμικό της, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ και πρόεδρος του «Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας» κ. Ντίνος Κωστόπουλος. Στοχεύουμε φέτος με αφορμή τον εορτασμό των 45 χρόνων του κλάδου μας (1965 – 2010) να δημιουργήσουμε δράσεις που θα συμβάλλουν σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας. Το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά της τελευταίας 35ετίας για τον κλάδο, αφού η πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ξεπέρασε το 40%. Κάνουν μέγα λάθος όσοι περιμένουν να περάσει η οικονομική κρίση από μόνη της. Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα της αγοράς και να ξαναξεκινήσουν με νέα στρατηγική. Προτείνουμε οι Τράπεζες να σταματήσουν να χορηγούν «εορτοδάνεια» και «δάνεια express» και να εφαρμόσουν τρόπους υποβοήθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με νέες ιδέες αναπτυξιακού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, να χρηματοδοτήσουν τη διαφήμιση και την επικοινωνία των επιχειρήσεων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ή του ΕΣΠΑ, γεγονός που θα ανατρέψει τη συρρίκνωση των τοπικών αγορών άμεσα και θα συμβάλλει ουσιαστικά και γρήγορα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι η διαφήμιση και η επικοινωνία ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι το οξυγόνο της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.

Τιμώμενοι και βραβεύσεις
στην 6η Βραδιά Επικοινωνίας

Η κ. Δανάη Δημητρακοπούλου εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, μαζί με την κ. Λίλλυ Κωστοπούλου του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας και τον κ. Θάνο Παπαχρήστου της χορηγού εταιρίας Jeremy Boy Exclusive.

Στην «6η Βραδιά Επικοινωνίας» τιμήθηκαν από τον χώρο των Μ.Μ.Ε., η εκδότρια κ. Βίκυ Σουλοπούλου για την πολυετή προσφορά των ιστορικών εφημερίδων "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", η πρώτη εκφωνήτρια του Ρ/Σ Μακεδονίας κ. Έρα Γερμανού), η δημοσιογράφος – τηλεπαρουσιάστρια της ΕΡΤ κ. Μαρία Χούκλη, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Πάνος Θεοδωρίδης, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Mελίκης, ο καθηγητής κ. Ρήγας Τζελέπογλου, ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Εφραιμίδης και ο δημοσιογράφος – εκφωνητής και παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της ΕΡΤ-3 κ. Ηλίας Πανάς.

Από τον χώρο της Επικοινωνίας και Διαφήμισης τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους, η κ. Ειρήνη Παπανικολάου (εκφωνήτρια ΕΡΤ - διαφημιστικά σποτς 1970 - 90), η κ. Στέλλα Σμουλιώτη (εκφωνήτρια ΕΡΤ - διαφημιστικά σποτς 1970 - 90), ο κ. Νίκος Λαγόπουλος (εκφωνητής ΕΡΤ - διαφημιστικά σποτς 1970 - 90), ο κ. Αργύρης Λογοθέτης (δ/ε IAAS 1976-) και ο κ. Πέτρος Βογιατζόγλου (δ/ε "Ραδάς" 1965-)

Την τιμητική πλακέτα στην ηθοποιό του ΚΘΒΕ – εκφωνήτρια κ. Στέλλα Σμουλιώτη απένειμε ο πολιτευτής κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ματθαίος Τσούγκας.

Τέλος, από τον χώρο των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας τιμήθηκε φέτος η κ. Δανάη Δημητρακοπούλου εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας και με το ειδικό βραβείο "ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ" που κάθε χρόνο επιβραβεύεται από τον δημιουργικό χώρο της επικοινωνίας μια ξεχωριστή νέα παρουσία, τιμήθηκε το δημιουργικό γραφείο "Beetroot" των Βαγγέλη Λιάκου, Αλέξη Νίκου και Γιάννη Χαραλαμπόπουλου για την εικαστική τους παρέμβαση στις εκδηλώσεις των 44ων Δημητρίων. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, εμφανίσθηκε και το καταπληκτικό γυναικείο κουαρτέτο εγχόρδων "4tissimo".

Το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας

Η ταμίας της ΕΕΔΕΒΕ κ. Χριστίνα Τζελέπογλου μαζί με τους επιχειρηματίες Παναγιώτη Κανελλόπουλο και Θάνο Παπαχρήστου και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Στην "6η Βραδιά Επικοινωνίας" παραβρέθηκαν σε μια ζεστή ατμόσφαιρα τα μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ), ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής καθηγητής κ. Αστέριος Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Τζιόλας, ο βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας, οι πολιτευτές κ.κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και Παναγιώτης Κοκκόρης, οι πρόξενοι κ.κ. Μιχάλης Γκιγκιλίνης και Άγις Κυνηγόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, ο Διοικητής της Ν.Δ.Β.Ε. κ. Δημήτρης Τσαϊλάς, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θόδωρος Αθανάσαρος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ματθαίος Τσούγκας, πολλοί εκπρόσωποι όλων των Μ.Μ.Ε. (Τύπος – Ραδιοφωνία - Τηλεόραση), Πρόεδροι Οργανισμών, πολλοί επιχειρηματίες κ.α., καθώς και τα μέλη του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, για το οποίο η υπεύθυνη του Τομέα Δημοσίων Σχέσεων κ. Λήδα Παπαδοπούλου και η οποία τόνισε ότι το ΕΛ.Κ.Ε. δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με τα «κακώς κείμενα» του παρελθόντος, αλλά θα προτείνει και θα δημιουργήσει δράσεις και προγράμματα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνικής συμμετοχής και προσφοράς για το καλό του τόπου μας.

45 χρόνια επι-κοινωνίας
ΕΕΔΕΒΕ (1965 – 2010)

Κώστας Εφραιμίδης, Μπέτυ Μακρή, Ντίνος Κωστόπουλος

Η φετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερο εορταστικό χαρακτήρα γιατί συμπίπτει με την συμπλήρωση 45 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΕΒΕ. Οι άνθρωποι της επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα γιορτάζουν τα 45 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου αναγνωρισμένου σωματείου του κλάδου στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965 από τον αείμνηστο Άλκη Στέα της μακροβιότερης ελληνικής διαφημιστικής εταιρίας, της ιστορικής "ΗΧΩ" των Άλκη Στέα, Άρη Κυλίτη και Λάκη Μιχαηλίδη. Μαζί τότε, με τους "πρώτους σκαπανείς" της διαφήμισης Ναούμ Βοσνιάκο, Νίκη Παπαδοπούλου, Γιώργο Βαλιάνο, Κώστα Μαυροειδή, Νίκο Τζοάννου, Θόδωρο Ασπασίδη κ.α. δημιούργησαν την Ένωση Διαφημιστών Βορ. Ελλάδος (Ε.Δ.Β.Ε.), της οποίας συνεχιστές σήμερα είναι τα μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας.

Αναγγελία Συνέδριου Επικοινωνίας
στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος με αφορμή την "6η Βραδιά Επικοινωνίας" δήλωσε ότι "οι άνθρωποι της διαφήμισης συνεχίζουν την πορεία της δημιουργικής παρουσίας τους στο "επιχειρείν" του βορειοελλαδικού χώρου, με σεβασμό στους συναδέλφους του χθες και με στόχους για το αύριο. Στοχεύουμε το 2010 παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο κλάδος, γιατί είναι ο πρώτος που επλήγει από την κρίση, να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με δράσεις που υποβοηθούν την επιχειρηματική ανάπτυξη. Με τη διοργάνωση ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια και με το ξεκίνημα ενός νέου θεσμού, του 1ου Συνεδρίου Επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάϊο. Για τη διοργάνωση του συνεδρίου μίλησε η Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ κ. Αντιγόνη Λουμάκου και τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, των φορέων και οργανισμών, των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όλων εκείνων που με τη συνεχή δράση τους αναδεικνύουν τις τάσεις και τις προοπτικές για την ανάπτυξη στη χώρα μας. Αυτή η "Γιορτή της Επικοινωνίας" θέλουμε να γίνει όχημα ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου