23 Φεβ 2010

Βραβεύσεις δημοσιογράφων στην 6η Βραδιά Επικοινωνίας

- Από την Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. που γιορτάζει φέτος τα 45 χρόνια της - Τιμώνται σημαντικές προσωπικότητες - Aναγγελία διοργάνωσης του 1ου Συνεδρίου Επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα - Η διαφήμιση και η επικοινωνία ήταν και θα είναι το "οξυγόνο" της επιχειρηματικότητας.


Η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ώρα 8.15 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Ρorto Palace" (26ης Οκτωβρίου) την «6η Βραδιά Επικοινωνίας» εκδήλωση - θεσμό στην οποία όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες Τιμητικές Βραβεύσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων της κοινωνίας μας, που επί σειρά ετών προσέφεραν συνεχές και σημαντικό έργο στον χώρο της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τιμώμενοι από τον χώρο των Μ.Μ.Ε. θα είναι, η κ. Βίκυ Σουλοπούλου για την πολυετή προσφορά των ιστορικών εφημερίδων "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", η κ. Έρα Γερμανού (Η πρώτη γυναίκα εκφωνήτρια του Ρ/Σ Μακεδονίας), η κ. Μαρία Χούκλη (Δημοσιογράφος - Τηλεπαρουσιάστρια ΕΡΤ), ο κ. Πάνος Θεοδωρίδης ( Δημοσιογράφος - Συγγραφέας), ο κ. Γιώργος Mελίκης ( Δημοσιογράφος - Συγγραφέας), ο κ. Ρήγας Τζελέπογλου ( Καθηγητής - σύμβουλος επιχειρήσεων ), ο κ. Κώστας Εφραιμίδης (Σκηνοθέτης της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών) και ο κ. Ηλίας Πανάς (Δημοσιογράφος - εκφωνητής και παραγωγός Ρ/Τ εκπομπών ΕΡΤ-3)

Από τον χώρο της Επικοινωνίας και Διαφήμισης θα τιμηθούν για την πολυετή προσφορά τους, η κ. Ειρήνη Παπανικολάου (εκφωνήτρια ΕΡΤ - διαφημιστικά σποτς 1970 - 90), η κ. Στέλλα Σμουλιώτη (εκφωνήτρια ΕΡΤ - διαφημιστικά σποτς 1970 - 90), ο κ. Νίκος Λαγόπουλος (εκφωνητής ΕΡΤ - διαφημιστικά σποτς 1970 - 90), ο κ. Αργύρης Λογοθέτης (δ/ε IAAS 1976-) και ο κ. Πέτρος Βογιατζόγλου (δ/ε "Ραδάς" 1965-)

Τέλος, από τον χώρο των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας θα τιμηθεί φέτος η κ. Δανάη Δημητρακοπούλου εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας και με το ειδικό βραβείο "ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ" που κάθε χρόνο επιβραβεύεται από τον δημιουργικό χώρο της επικοινωνίας μια ξεχωριστή νέα παρουσία, θα τιμηθεί το δημιουργικό γραφείο "Beetroot" των Βαγγέλη Λιάκου, Αλέξη Νίκου και Γιάννη Χαραλαμπόπουλου για την εικαστική τους παρέμβαση στις εκδηλώσεις των 44ων Δημητρίων. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, θα εμφανισθεί και το καταπληκτικό γυναικείο κουαρτέττο εγχόρδων "4tissimo".

Προσκεκλημένοι στην "6η Βραδιά Επικοινωνίας" είναι τα μέλη-επιχειρήσεις της ΕΕΔΕΒΕ, τα μέλη του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, οι εκπρόσωποι όλων των Μ.Μ.Ε. (Τύπος – Ραδιοφωνία - Τηλεόραση) καθώς και οι Αρχές της Θεσσαλονίκης (Υφυπουργοί, Βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι, πρόξενοι, Πρόεδροι Οργανισμών) καθώς και πολλοί επιχειρηματίες. Η φετεινή διοργάνωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί οι άνθρωποι της επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα γιορτάζουν τα 45 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου αναγνωρισμένου σωματείου του κλάδου στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965 από τον αείμνηστο Άλκη Στέα της μακροβιότερης ελληνικής διαφημιστικής εταιρίας, της ιστορικής "ΗΧΩ" των Άλκη Στέα, Άρη Κυλίτη και Λάκη Μιχαηλίδη. Μαζί τότε, με τους "πρώτους σκαπανείς" της διαφήμισης Ναούμ Βοσνιάκο, Νίκη Παπαδοπούλου, Γιώργο Βαλιάνο, Κώστα Μαυροειδή, Νίκο Τζοάννου, Θόδωρο Ασπασίδη κ.α. δημιούργησαν την Ένωση Διαφημιστών Βορ. Ελλάδος (Ε.Δ.Β.Ε.), της οποίας συνεχιστές σήμερα είναι τα μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος με αφορμή την "6η Βραδιά Επικοινωνίας" δήλωσε ότι "οι άνθρωποι της διαφήμισης συνεχίζουν την πορεία της δημιουργικής παρουσίας τους στο "επιχειρείν" του βορειοελλαδικού χώρου, με σεβασμό στους συναδέλφους του χθές και με στόχους για το αύριο. Στοχεύουμε το 2010 παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο κλάδος, γιατί είναι ο πρώτος που επλήγει από την κρίση, να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με δράσεις που υποβοηθούν την επιχειρηματική ανάπτυξη. Με τη διοργάνωση ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια και με το ξεκίνημα ενός νέου θεσμού, του 1ου Συνεδρίου Επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάϊο στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, των φορέων και οργανισμών, των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όλων εκείνων που με τη συνεχή δράση τους αναδεικνύουν τις τάσεις και τις προοπτικές για την ανάπτυξη στη χώρα μας. Είναι καιρός να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη με έργο και δράσεις και να αναδείξουμε το δυναμικό της. Στοχεύουμε ο εορτασμός των 45 χρόνων του κλάδου μας (1965 -2010) να αποτελέσει η αφορμή έτσι ώστε αυτή η "Γιορτή της Επικοινωνίας" να γίνει όχημα ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Γιατί η επικοινωνία ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι το οξυγόνο της επιχειρηματικότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου