15 Απρ 2010

"ΕΦΥΓΕ" ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ο Λάκης Μιχαηλίδης ξεκίνησε από το χώρο της διαφήμισης στη Θεσσαλονίκη με την "ΗΧΩ" του Άλκη Στέα.

Μετά από πολλές περιπέτειες υγείας που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος έλληνας συγγραφέας και σκηνοθέτης Λάκης Μιχαηλίδης, που τιμήθηκε για την προσφορά του και από την Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος, το 2005 στην "2η Βραδιά Επικοινωνίας". Ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, ένας πραγματικός κύριος που όσοι τον γνώρισαν ή συνεργάσθηκαν μαζί του, τον θαύμαζαν. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '60 μέσα από την ιστορική διαφημιστική εταιρία "ΗΧΩ" της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Άλκη Στέα και τον Άρη Κυλίτη. Ως συγγραφέας ήταν ένας από τους πιό παραγωγικούς και πιό δημιουργικούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με σενάρια που ως ταινίες έσπασαν ρεκόρ εισιτηρίων σαν την "Αρχόντισσα και ο αλήτης", "Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, "Ο Μιχαλιός του 14ου Συντάγματος" με τον Κώστα Χατζηχρήστο. Ήταν ο δημιουργός του "Πίπη" των Βροντάκηδων και των Φορτουνάκηδων. Αλλά, έγραψε και πολλά θεατρικά έργα, πρόζες και επιθεωρήσεις, ενώ πιό πρόσφατα ως συγγραφέας τα "Ιερά τέρατα αγγελικά πλασμένα".


Την τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης από το 1965 (Διαφημιστική “ΗΧΩ”) Λάκη Μιχαηλίδη απένειμε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης πλαισιωμένος από την πρόεδρο της ΕΔΕΒΕ Ντίνο Κωστόπουλο.


Μαζί του φεύγει και μια ολόκληρη εποχή, καθώς ο Λάκης Μιχαηλίδης άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην καλλιτεχνική και δημιουργική οικογένεια του τόπου μας, γιατί ανήκε σ' εκείνους που η προσφορά τους θα μείνει για πάντα. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. και του "Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας" εκφράζουν στην οικογένειά του, τη βαθειά τους συγκίνηση για τον χαμό του.


Ο τιμώμενος σκηνοθέτης Λάκης Μιχαηλίδης, μαζί με τον τιμώμενο δημοσιoγράφο Γιάννη Λογοθέτη και τη σύζυγό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου