28 Δεκ 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ "ΜΑΓΕΜΕΝΩΝ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας Ντίνος Κωστόπουλος, μαζί με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας κα Εριέττα Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη, την Α' Α/πρόεδρο κα Έφη Χριστιανοπούλου, τον Β' Α/πρόεδρο κ. Ιάσονα Καραγεωργόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Τσίλη (διακρίνεται πίσω) και το μέλος του Δ.Σ. Αντιπτέρχο (Ι) ε.α. Ζαφείρη Ταμπακίδη.

O Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων της Αθήνας σε συνεργασία με τo Eλληνικό Κέντρο Επικοινωνίας, παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 21ου πολυ-συνεδρίου "Athens Money Show" την παρουσίαση των 8 περίτεχνων γλυπτών "Οι Μαγεμένες" (Las Incandatas) μετά την παρουσίασή τους στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Οι "Μαγεμένες" κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στόλιζαν την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς της Θεσσαλονίκης και ήταν εξαιρετικής καλλιτεχνικής ομορφιάς κατά τις περιγραφές ιστορικών και περιηγητών και ως γνωστόν, το 1864 μεταφέρθηκαν στην Γαλλία με άδεια των τότε Οθωμανικών αρχών. Σήμερα, τα οκτώ γλυπτά βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου και συμπληρώνουν την μεγάλη έκθεση που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε στο Παρίσι για την Αρχαία Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας κα Εριέττα Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη με την Α' Α/πρόεδρο κα Έφη Χριστιανοπούλου, μαζί με τα μέλη του Συνδέσμου κα Νίκη Καμπά, κα Ιωάννα Παυλοπούλου, κα Ειρήνη Τζελάλη.


Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας κα Εριέττα Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο, τον Εκδότη κ. Κυριάκο Κερανόπουλο και τον Ταμία του Συνδέσμου κ. Γιώργο Τζελάλη με την σύζυγό του - και μέλος του Συνδέσμου - κα Ειρήνη Τζελάλη.


Mε τίτλο "Η Θεσσαλονίκη μας λιγότερο όμορφη χωρίς τις Μαγεμένες" στην κεντρική είσοδο του πολυσυνεδρίου στο ξενοδοχείο HILTON σε ειδικό περίπτερο, μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη η εντυπωσιακή έκθεση των ψηφιακών απεικονίσεων των 8 περίτεχνων γλυπτών, σε μεγάλες διαστάσεις ύψους 2,50 μέτρων, γεγονός που αποτελούσε έκπληξη και κεντρικό θέμα σχολίων των χιλιάδων επισκεπτών της διοργάνωσης και στην Αθήνα. Μοιράσθηκαν επίσης, δωρεάν στο κοινό οκτώ διαφορετικές καρτ-ποστάλ με τις περίτεχνες γκραβούρες του 18ου αιώνα με την ιστορία των "Μαγεμένων" ενώ έγινε και η παρουσίαση των 8 αναμνηστικών συλλεκτικών γραμματοσήμων που ετοιμάζει το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του το 2012, χρονιά που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος μαζί με τον επιχειρηματία - και Ταμία του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων - κ. Γιώργο Τζελάλη.


Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας κα Εριέττα Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη με τον σύζυγό της κ. Κωνσταντίνο Χαμηλοθώρη και τον πρώην Υπουργό / Βουλευτή κ. Νεράντζη.


Το περίπτερο της έκθεσης των "Μαγεμένων" στο Hilton επισκέυθηκε και ο Υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Στη φωτογραφία εδώ μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας κα Εριέττα Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη, την Α' Α/πρόεδρο κα Έφη Χριστιανοπούλου και τη Δημοσιογράφο κ. Σοφία Βούλτεψη.

Παράλληλα, στην αίθουσα "Τερψιχόρη" του Hilton πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου η εκδήλωση με εισήγηση της αρχαιολόγου - σκηνοθέτιδας κ. Ελένης Στούμπου - Κατσαμούρη, στην οποία προβλήθηκε και το ντοκυμαντέρ της ιδίας "Η Θεσσαλονίκη και ο Νόστος". Την εκδήλωση προλόγισε η δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη και την χαιρέτησαν, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος και η πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων της Αθήνας κ. Εριέττα Καραγιάννη - Χαμηλοθώρη .


Στο MONEY SHOW της Αθήνας στο HILTON μαζί με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή κ. Τάκη Αντωνιάδη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ-3 κ. Κώστας Μπλιάτκας.


Εντυπωσιακή η έκθεση έργων ζωγραφικής της Αλέξια Λίτας και στο Money Show της Αθήνας στο Hilton που έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας. Στη φωτογραφία μας η ζωγράφος Αλέξια Λίτα μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο μπροστά στα έργα της έκθεσης με θέμα "Οι γυναίκες του κόσμου".


Κατάμεστη η αίθουσα για την ομιλία / προβολή ντοκυμαντέρ για τις "Μαγεμένες" στο Hilton με ομιλητές τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο, τη Δημοσιογράφο κ. Σοφία Βούλτεψη, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας κ. Εριέττα Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη και την Αρχαιολόγο / Σκηνοθέτη κ. Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου