22 Οκτ 2009

5η Bραδιά Επικοινωνίας 2009

Την τιμητική πλακέτα στον δημοσιογράφο - συγγραφέα και Υφυπουργό Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, απένειμε ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που τιμήθηκε για το δημοσιογραφικό και συγγραφικό του έργο, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Τσιότρας, ο Διοικητής Τροχαίας κ. Κωνσταντίνος Πλατσογιάννης, ο Διοικητής της Ν.Δ.Β.Ε. κ. Δημήτρης Τσαϊλάς, οι πρόξενοι Ελισάβετ Καστανάκη, Μιχάλης Γκιγκιλίνης και Άγις Κυνηγόπουλος, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Μαγκριώτης, πολλοί Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων και Επαγγελματικών οργανώσεων, επιχειρηματίες, σύμβουλοι και στελέχη επικοινωνίας μέλη της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. και πολλοί δημοσιογράφοι απ' όλα τα Μ.Μ.Ε. (Τύπος - Ραδιοφωνία - Τηλεόραση).

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Ε.Β.Ε. κ. Ντίνος Κωστόπουλος παρουσιάζοντας το έργο της Ένωσης στη χρονιά που πέρασε, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης της αγοράς, τονίζοντας ότι ήδη οι επιχειρήσεις της Επικοινωνίας στην Περιφέρεια βάλλονται ιδιαίτερα με πτώση του κύκλου εργασιών τους που ξεπερνά το 50% (!), αλλά και στο αίτημα του κλάδου για την απαλλαγή της επιβάρυνσης των διαφημίσεων από το Αγγελιόσημο, για τις τοπικές επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως αυτό ισχύει στους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει καταλυτικά για την υποβοήθηση όλων των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για την αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα οποία και αντανακλάται άμεσα η οικονομική κρίση. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό γεγονός, ότι η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος ύστερα από 44 χρόνια, απέκτησε επιτέλους τη δική της έδρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και στην παράλληλη δημιουργία του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού σωματείου "Επιμορφωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος" με κύριους άξονες δραστηριοποίησής του, το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Την τιμητική πλακέτα στον δημοσιογράφο - παρουσιαστή της τηλεόρασης Τέρενς Κουίκ παρέδωσαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνος Κωστόπουλος.

Στην "5η Βραδιά Επικοινωνίας" από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φέτος τιμήθηκαν, ο δημοσιογράφος - Συγγραφέας και σημερινός Υφυπουργός Τύπου & Μ.Μ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών Τέρενς Κουϊκ, ο δημοσιογράφος - Σύμβουλος Διοίκησης ΕΡΤ-3 κ. Γιώργος Φερέτης , ο δημοσιογράφος - Συγγραφέας κ. Χρίστος Ζαφείρης, ο παλιός εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας (ΕΡΤ-3) - Πρόξενος και Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Μελάθρου Θεσσαλονίκης κ. Άγις Κυνηγόπουλος και από τον χώρο των Μ.Μ.Ε της Περιφέρειας, τιμήθηκαν για την 40ετή προσφορά τους στην ενημέρωση και επικοινωνία, οι εκδότες της ιστορικής εφημερίδας «Σερραϊκό Θάρρος» Δημήτρης και Θανάσης Αραμπατζής.

Επίσης, από τον χώρο της Επικοινωνίας & Διαφήμισης τιμήθηκαν, ο παλιός διαφημιστής και επί σειρά ετών διευθυντής στη Θεσσαλονίκη της οικονομικής εφημερίδας «Ημερησία» κ. Αναστάσιος Βουτσικάκης και ο παλιός διαφημιστής κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης για την 50ετή προσφορά του στον τομέα του Outdoor στη Βόρεια Ελλάδα ("Διαφημίσεις Αλέξανδρος") . Tέλος, με το ειδικό βραβείο "Αλκης Στέας" τιμήθηκαν οι δημιουργοί: Γιάννης Πολυράκης (Δημιουργική δ/ε "Πολυπλάνο") και ο γνωστός σκιτσογράφος εφημερίδων - περιοδικών κ. Γιώργος Ακκοκαλίδης.
Την τιμητική πλακέτα στον δημοσιογράφο Γιώργο Φερέτη παρέδωσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΕΕΔΕΒΕ κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Η "Βραδιά Επικοινωνίας" όπως κάθε χρόνο, ήταν και πάλι ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στην Επικοινωνία και Διαφήμιση.

Η φετινή διοργάνωση κατά κοινή εκτίμηση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, γεγονός που αντανακλά την σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο χώρο της Επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου