2 Οκτ 2009

Το "Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας" ξεκινά με έδρα τη Θεσσαλονίκη

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το Καταστατικό λειτουργίας του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» (Hellenic Communications Institute) που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος. Κύριοι άξονες προγράμματος και δραστηριότητας του νέου συλλόγου είναι, η Επιμόρφωση, ο Πολιτισμός, ο Εθελοντισμός, το Περιβάλλον και ο Άνθρωπος (κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά).

Σε μια εποχή που όλα τείνουν σε συρρίκνωση και υποβάθμιση λόγω της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, θέλει πολύ κουράγιο και έντονη προσπάθεια για την δημιουργία μιας κοινωνικής προσφοράς που ξεπερνά τα χρονικά όρια με στόχο την διαφύλαξη ιδεών και αξιών για το μέλλον. Με λίγα λόγια, αυτή η προσπάθεια των ανθρώπων της επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης, είναι άξια λόγου και σηματοδοτεί για την πόλη μας, ότι υπάρχουν ακόμη δυνατές φωνές που νοιάζονται και προσφέρουν για την ανάδειξη και ανάπτυξη των κοινών πολιτιστικών ιδεών και δράσεων, με παρεμβάσεις που συνάδουν με το κοινό αίσθημα ευθύνης. Όπως για παράδειγμα αυτή η πρόταση που κατατέθηκε το καλοκαίρι από την προσωρινή μας Διοίκηση στον ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να εξετάσει η αρμόδια Επιτροπή Ονοματοθεσίας, την μετονομασία της Πλατείας Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας (Πεδίον Άρεως!) που βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της Θεσσαλονίκης απέναντι από το νέο Δημαρχείο της πόλης, σε ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» μπορούν να εγγραφούν ως Τακτικά Μέλη του άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένη δράση και προσφορά, όχι μόνον από τον ευρύτερο χώρο της Επικοινωνίας, αλλά και από τους χώρους των Μ.Μ.Ε., της τέχνης, των γραμμάτων και της κοινωνικής προσφοράς.

Μέσα στους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού σωματείου είναι και η διεκδίκηση, προώθηση και προάσπιση γενικότερων θεμάτων της Ελληνικής πολιτείας, με στόχο το κοινό όφελος, τη διαφύλαξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών, την ανάπτυξη και ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και οι διοργανώσεις εκδηλώσεων και προγραμμάτων επικοινωνίας, πολιτισμού, εθελοντισμού, εκδηλώσεων και δράσεων για το περιβάλλον.

Η έδρα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» βρίσκεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕΒΕ Βασ. Όλγας & Μ. Μπότσαρη 11 (τηλ. 2310 812623).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου